Lataa kuvat Mikko Pulliainen

Perussuomalaiset, Kainuu

Mikko Pulliainen

Pohjanvahvistustyöntekijä, Porari

Mikko Pulliainen
Kainuusta EI SAA tehdä periferiaa!
42-vuotias Kainuu

Muhokselta Suomussalmelle neljä vuotta sitten muuttanut pohjanvahvistustyöntekijä. Harrastuksina kalastus, mökillä puuhastelu ja luonnossa liikkuminen.

TIETOLIIKENNEYHTEYDET:

Nopeat nettiyhteydet luovat hyvät mahdollisuudet etätöiden tekemiseen muualtakin kuin kasvukeskuksista. Tässä on hyvä tilaisuus saada väkiluku lisääntymään Kajaanissa ja kehyskunnissa, houkuttelemalla muualle muuttaneita muuttamaan takaisin kotiseudulle, minkä myötä kuntien verotulot ja palvelut saadaan kasvuun. Nopeat ja laadukkaat nettiyhteydet mahdollistavat myös etätöitä soten hallinnoimissa työtehtävissä.

Sote-palveluiden määrä ja laatu pitää olla sitä luokkaa että ollaan eturintamassa koronan jälkeisessä ajassa ottamassa vastaan turisteja, uusia palveluntuottajia ja asukkaita.

VÄLIMATKOJEN TUOMAT HAASTEET:

Kainuussa pitkät välimatkat tuovat omat haasteensa palveluiden tarjoamisessa.

Pitää pystyä löytämään oikea sopusuhta älylaitteiden mahdollistamien etäpalveluiden ja terveyskeskuksissa suoritettavien lähipalveluiden kanssa.

Lisäksi kunnallisten palveluntuottajien ja yksityisten toimijoiden tuottamat palvelut pitää saada synkronoitua paremmin.

LÄHIPALVELUT OVAT PARASTA MAHDOLLISTA PITO- JA VETOVOIMAA.

Sote-palvelut työnantajana täytyy olla esimerkillinen suunnannäyttäjä työhyvinvoinnin saralla. EI VOI OLLA NIIN, että alan työntekijät muuttavat muualle sen takia, että työssä ei viihdytä huonon johtamisen takia! Työssään viihtyvä sote-ammattilainen luo ympärilleen hyvää oloa ja turvallisuuden tunnetta.

Kainuun sotesta houkuttelevin alan työskentelyalue koko Suomessa!

Blogit