Jouko Lampela
Ehdokasnumero 112

Perussuomalaiset, Rovaniemi

Jouko Lampela

Kalastaja, pyydysrakennusopettaja

Jouko Lampela
112
Järvimies Lapista eduskuntaan!
64-vuotias Lapin vaalipiiri Rovaniemi
Ehdokas on Yrittäjä

Olen järvikalastaja ja pyydysrakennusopettaja. Tuotan Euroopan terveellisintä evästä eli järvikalaa, ei mitään lisä- ja torjunta-aineita. Nuottaus on biologista vesiensuojelua, fosfori poistuu järvestä kalana. Kotijärvi kuntoon, työpaikkoja järvikyliin, kalastukseen ja jalostukseen.

Keskikoulupohjalta turkistarhaajaksi ja kalastajaksi Ranualle. Olen nuoruudessa ollut marjanostaja (hilla, mustikka, puolukka). Metsä-, turkis-, kalatalousalan koulutus. Sotilaspoliisina Sodankylässä. Minulla on ehkä suurin kokemus hoitokalastuksesta Suomessa. Yli 100 järveä nuotattu Enontekiön Pöyrisjärven kääpiösiikavesistä Viron Ylemmistöjärven latikas-särkipyyntiin nuotilla ja isorysillä.

Olen koko ikäni ollut uusiutuvien luonnonvarojen kanssa tekemisissä. Metsänhoito, luonnonmarjojen osto, mehiläishoito, metsästys, järvikalastus ja porot ovat tulleet tutuksi. Lisäksi olen toiminut pitkään torikauppiaana, myyn järvikaloja.

Mielestäni ihmisten nurkissa kuljeskelevat pedot ovat ammuttava välittömästi. Ne kuuluvat metsiin, eivät ihmisten pihoille syömään koiria ja muita kotieläimiä. Hylkeistä nahka talteen ja markkinoille. Vihreiden suojelemat hylkeet varastavat lohet ja siiat rysistä ja verkoista. Ei nouse lohi Tornionjokeen, kymmenet tuhannet hylkeet syövät satoja tonneja arvokaloja jokisuilla vuodessa. Ei syö norppa porkkanoita eikä roskakaloja, lohi kelpaa kyllä. Riuttaeläin hylje on arvokkaampi kuin alkutuottaja merikalastaja. Ammattikalastaja on tänään harvinaisempi kuin hylje. Merimetsot joutavat samaan kompostiin hylkeiden kanssa.

Blogit

Luo kuva

Jytkynaattori

Tunnusta kannatuksesi! Luo ehdokkaasta kannatuskuva ja valitse siihen haluamasi sisällöt. Kannatuskuva sopii sellaisenaan kansikuvaksi Facebookkiin.