Jussi Halla-aho
Ehdokasnumero 98

Perussuomalaiset, Helsinki

Jussi Halla-aho

Filosofian tohtori, europarlamentaarikko

Jussi Halla-aho
98
Jotain rajaa!
48-vuotias Helsingin vaalipiiri Helsinki

Olen syntynyt vuonna 1971 Tampereella. Helsingissä olen asunut vuodesta 1995. Minulla on vaimo ja viisi lasta. Harrastan vapaa-ajallani urheiluammuntaa, lähinnä toiminnallista, sekä lukemista ja tilaisuuden tullen kalastusta.

Synnyin ja kävin kouluni Tampereella. Muutin Helsinkiin opiskelemaan vuonna 1995.

Vuodesta 2002 olen ollut naimisissa vaimoni Hillan kanssa. Minulla on viisi vuosina 2003-2015 syntynyttä lasta.

Harrastan toiminnallista urheiluammuntaa (sovellettu reserviläisammunta, practical) ampujana ja tuomarina sekä perinneaseammuntaa. Tilaisuuden salliessa kalastan mielelläni.

Olen koulutukseltani kielitieteilijä. Valmistuin maisteriksi venäjän kielestä vuonna 2000 ja väittelin tohtoriksi slaavilaisista kielistä ja kulttuureista vuonna 2006. Luen edelleen mielelläni kielitieteellistä kirjallisuutta ja opiskelen omaksi ilokseni erilaisia kieliä.

Olen toiminut politiikassa vuodesta 2008, jolloin minut valittiin Helsingin kaupunginvaltuutetuksi. Istun tällä hetkellä valtuustossa kolmatta kautta. Vuosina 2011-2014 olin myös kaupunginhallituksen jäsenenä.

Olen toiminut kansanedustajana vuosina 2011-2014 ja siitä alkaen Euroopan parlamentin jäsenenä. Olen erikoistunut maahanmuutto- ja ampuma-aselainsäädäntöön.

Olen kansallismielinen. Kansallisvaltio on paras tapa turvata ihmisten mahdollisuus elää turvallista ja omansanäköistä elämää. Jaettu kulttuuri, kieli ja historia myös luovat yhteisöllisyyttä ja keskinäistä luottamusta.

Uskon myös yksilöön ja vapaaseen kansalaiseen. Julkisen vallan tehtävä on luoda puitteet, joissa kansalainen voi tehdä omia valintojaan.

Blogit

Luo kuva

Jytkynaattori

Tunnusta kannatuksesi! Luo ehdokkaasta kannatuskuva ja valitse siihen haluamasi sisällöt. Kannatuskuva sopii sellaisenaan kansikuvaksi Facebookkiin.