Kauko Isomäki
Ehdokasnumero 137

Perussuomalaiset, Jyväskylä

Kauko Isomäki

Puhallusvillaurakoitsija, kaupunginvaltuutettu

Kauko Isomäki
137
Turvallinen hyvinvointi suomalaisille
Keski-Suomen vaalipiiri Jyväskylä
Ehdokas on Yrittäjä

Ylioppilas Jyväskylän lyseosta 1970. Peruskoulunopettaja Jyväskylän yliopistosta 1973 ja hum. kandi 1975. Toimin opettajana 10 vuotta. Lääke-edustajana toimin kuusi vuotta. Vuodesta 1990 lähtien olen toiminut puhallusvillayrittäjänä. Olen laivaston alikersantti.

Olen syntynyt Säynätsalossa kuusilapsiseen perheeseen 1951. Vanhempani olivat syntyisin Pohjanmaalta. Vaimoni on sairaanhoitaja ja meillä on kaksi aikuista poikaa. Harrastuksenani on juoksu ja hiihto ja olen juossut lukuisia maratoneja.

Luokanopettajana toimin Jyväskylän yliopiston peruskoulussa, jossa koulutin tulevia opettajia. Kaikille oppilaille on taattava tasavertainen mahdollisuus opiskella haluamaansa ammattiin. Koulutusmäärärahoista ei pidä leikata.

Opiskelin biologiaa, farmakologiaa ja anatomiaa. Olin lääketehdas Leiraksen edustajana kuusi vuotta. Tämän jälkeen perustin Säynätsalon Puhallusvilla Oy:n ja työllistän kolmesta viiteen työntekijää.

Monet rakennusalan ammattilaiset ovat työttöminä koska halpatyövoima ulkomailta vie suomalaisten työpaikat. Mielestäni ensin on työllistettävä Suomen kansalaiset. Aktiivimalli joutaa roskakoppaan koska tempputyöllistäminen nöyryyttää duunareita. Nuorisotyöttömyys ja nuorten syrjäytyminen ovat vakavia ongelmia. PK-yrittäjät työllistävät työvoimasta yli 60%. Starttiraha ja ALV:n alarajan nosto innostavat uuden yrityksen perustamiseen.

EU on pidettävä itsenäisten valtioiden liittona ja päätöksenteko Suomen eduskunnalla. Kiintiöpakolaisten on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava suomalaista kulttuuria. Paperittomat on poistettava maasta. Haittamaahanmuuton rahat on käytettävä suomalaisten vanhusten ja hädässä olevien auttamiseen.

Blogit

Luo kuva

Jytkynaattori

Tunnusta kannatuksesi! Luo ehdokkaasta kannatuskuva ja valitse siihen haluamasi sisällöt. Kannatuskuva sopii sellaisenaan kansikuvaksi Facebookkiin.