Tiera Laitinen

Perussuomalaiset, Helsinki

Tiera Laitinen

Avaruustutkija, FT

Tiera Laitinen
Luonto, sivistys, suomalaisuus.
41-vuotias Helsingin vaalipiiri Helsinki

Olen hämäläinen oman tieni kulkija, avaruusfyysikko ja luonnonystävä. Tahdon edistää suomen kieltä, tieteellistä ajattelua ja laajaa sivistystä. Oikeudenmukaisuus ja yksilönvapaus ovat tärkeitä arvojani, mutta arvostan myös perinteitä ja yhteisöllisyyttä.

Synnyin Kangasalla, järven rannalla ja peltojen vierellä, syksyllä 1977. Vaikka nykyään asun työni vuoksi Helsingissä, kaupunkilaiseksi en ole muuttunut.

Suuren osan lapsuudestani asuin Porvoossa. Lyhyempiä jaksoja vietin myös Padasjoella, Piikkiössä ja Otavassa. Kaikki hienoja omaleimaisia paikkoja rakkaassa moni-ilmeisessä kotimaassani.

Niinisalossa minusta tuli alikersantti. Ja aikuinen, sillä silloin aloin oppia, mitä vastuu ja velvollisuuksien täyttäminen merkitsevät.

Helsinkiin muutin opiskelemaan fysiikkaa yliopistossa. Siellä aloin ymmärtää teorioiden lisäksi sen, että yhteiskunnassamme kaikki ei ole niin hyvää kuin miltä näyttää, eikä sitä mitä väitetään olevan.

Väittelin tohtoriksi vuonna 2007. Työskentelen Ilmatieteen laitoksella, jossa teen Maan magneettikentän mittauksia, ennustan revontulia ja valmistelen ilmailun avaruussääkeskusta.

Asun Helsingin Vuosaaressa. Puolisoa tai lapsia minulla ei ole; aikani kuluu työn, luottamustehtävien, kirjoittamisen, kulttuurin ja harrastusten parissa.

Harrastan luontoretkeilyä, hiihtoa, melontaa, Kalevalaa, brasilialaista jujutsua ja matkailusta. Pidän klassisesta musiikista ja kuvataiteesta, historiasta, hyvästä ruuasta ja monesta muusta asiasta.

Blogit

Luo kuva

Jytkynaattori

Tunnusta kannatuksesi! Luo ehdokkaasta kannatuskuva ja valitse siihen haluamasi sisällöt. Kannatuskuva sopii sellaisenaan kansikuvaksi Facebookkiin.