Tommi Salokangas
Ehdokasnumero 42

Perussuomalaiset, Pori

Tommi Salokangas

Kalastaja, matkailuyrittäjä

Tommi Salokangas
42
Aina kannattaa yrittää
47-vuotias Satakunnan vaalipiiri Pori
Ehdokas on Yrittäjä

Olen 47-vuotias porilainen viidennen polven ammattikalastaja. Lapsia kolme, lähes täysi-ikäisiä kaikki. Asun meren rannalla ja matkaa keskustaan on 20 km eli varsin kaukana kaupungin hulinasta. Koulutukseltani olen elektroniikka-asentaja.

Työhistoriani alkaa 1980-luvun alusta, jolloin olin noin 10-vuotias innokas kalamies.

Työn fyysisyys vei pikkupojan usein vain seuraamaan muiden touhuja, hengessä oltiin kuitenkin koko ajan mukana. Rippikouluiän lähestyessä alkoi kuitenkin tulla nuorelle miehelle tarpeita.

Moporahat tienattiin kalareissuilla isän ja sedän kanssa. Isoveljen jalanjälkiä kalareissuilla oli helppo seurata. Peruskoulun jälkeen menin sähköpuolen ammattikouluun ja valmistuin radio- ja tv-asentajaksi. Lama oli tulossa ja kalaa tuli, joten päätin jatkaa suvun perinteitä kalastuksen parissa.

1990-luku oli kovaa kalastusaikaa. Silakkaa tuli ja kaikki näytti hyvältä. Mutta kuten usein käy; tuo vuosikymmen oli tyyntä myrskyn edellä.

2000-luvulla kaikki muuttui: EU oli tullut kalastajien elämään jo 90-luvun puolivälissä. Hyvät kalansaaliit kompensoivat EU:n tuomia haasteita. Hylkeet olivat palanneet seudulle ja niiden aiheuttamia vahinkoja vähäteltiin. Kalastajilla oli selvä käsitys mihin tämä kaikki johtaa.

Mutta millainen on 2000-luvun kalastaja Tommi Salokangas? Monialayrittäjä joka tekee kaikennäköistä maan ja taivaan välillä. Nyt aloittelen kalanjalostusta.

Politiikassa kuluukin sitten lähes kaikki vapaa-aika joka tästä kaikesta jää. Porin kaupunginvaltuustossa reilu kymmenen vuotta, kaupunginhallituksessakin on vierähtänyt kahdeksan vuotta. Olen aina yrittänyt olla politiikassa reilu ja maalaisjärjellä ajatteleva.

Blogit

Luo kuva

Jytkynaattori

Tunnusta kannatuksesi! Luo ehdokkaasta kannatuskuva ja valitse siihen haluamasi sisällöt. Kannatuskuva sopii sellaisenaan kansikuvaksi Facebookkiin.