Veikko Siitonen
Ehdokasnumero 115

Perussuomalaiset, Kittilä

Veikko Siitonen

Ohjelmapalvelu, shamaani

Veikko Siitonen
115
Jos et elämäsi eteen tee, et mitään saavuta.
Lapin vaalipiiri Kittilä
Ehdokas on Yrittäjä

Olen sinkku, ei lapsia, yksi koira ja kissa. Olen eläkkeellä, yrittäjä, jotain pitää tehdä mielenvirkistykseen ja kunnon hankkimiseen. Metsästelen pienpetoja ja kalastelen talvisin pilkillä. Siinä sivussa valokuvausta harrastan.

Isosta kymmenenhenkisestä perheestä olen kolmanneksi vanhin, isäni oli poromies. Meillä oli navetassa kuusi lehmää, vasikoita, lampaita ja kanoja. Välillä olin lapsena navetassa ja poromettissä sekä myöhemmässä vaiheessa metsätöissä ja puun parkkuumiehenä. Poromiehenä 16-20-vuotiaana neljä vuotta, senkin ammatin näki.

Keväisin uitossa häntämiehenä jokitörmillä. Kesäisin kerättiin sienet ja marjat, siellä joutui olemaan matkassa koko perhe, joten elämä oli antoisaa monessa suhteessa. Töitä sai tehä ja siittä se elämä on antanut toimeentulon, ei kaduta yhtään. Armeijan jälkeen olin geologian tutkimuslaitoksessa lohkare-etsinnässä kolme vuotta ja sen jälkeen vuoden opiskelujaksolla assistentiksi malmiosastolla. Vuonna 1976 perustimme veljesten kanssa koneyhtymän maansiirtopuolelle ja sitä teimme vuoteen 2007 asti.

Ohjelmapalveluyrittäjä olen ollut vuodesta 1999 ja rakentanut maakammikylän vanhan metsälappalaiskylän asuinsijoille, joka on toiminut talvikylänä 1600-1700-luvuilla.

Vaalinut lappalaiskultuuria, jota lapsena on oppinut, kielikin on viety, pakkosuomella. Kouluvuosina lapintakin ja nutukkaitten pito oli rangaistava teko, siitä sai tunnin jälki-istuntoa.

Kouluja olen käynyt yleensä talvella. Käsityötaidot pehmeisiin ja koviin materiaaleihin; kaiverrusta luuhun, muurarinkoulu luonnonkiveen, korukivenhionta, puunlujuuslaskentaan rakennuskoulutus, meri- ja järvilaivan kuljetuskurssi.

Tukitili: FI77 1134 3500 4393 86.

Blogit

Luo kuva

Jytkynaattori

Tunnusta kannatuksesi! Luo ehdokkaasta kannatuskuva ja valitse siihen haluamasi sisällöt. Kannatuskuva sopii sellaisenaan kansikuvaksi Facebookkiin.