Jyrki Alastalo

Perussuomalaiset, Masku

Jyrki Alastalo

Ylikonstaapeli

Jyrki Alastalo
Hyvinvoiva, Tasavertainen Masku Maskulaisille
55-vuotias Varsinais-Suomi Masku

Maskun Piuhan kylällä vaimon kanssa asuva valtionvirkamies. Molemmat pojat ovat muuttaneet vuosia sitten omilleen. Nautin rauhallisesta kyläyhteisöstä, josta saan Piuhalla nauttia kesällä nurmikon leikkuun ja talvella lumitöiden ohessa ajatuksia nollatessa.

Kuten edellä kerroin asuinympäristöstäni, nautin rauhallisesta asuinpaikasta. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin eteen se, ettei enää pysty oman pihan ruohoa leikkaamaan eikä lumia luomaan. Joten, silloin haluaisin myös Maskussa olevan vaihtoehtoisen asuinmuodon omassa asunnossa, jossa peruspalvelut lähellä. Tähän asiaan tulee kiinnittää huomiota jo nyt!

Omat lapseni ovat jo perustamassa omia perheitään. Lasteni äidille, eli vaimolleni ja minulle on suotu tähän mennessä yksi lastenlapsi, eli isovanhempia ollaan. Maskun kunnassa tulee lasten- ja nuorten ennalta estävään toimintaan panostaa kunnan toimesta. Kasvatus lähtee, kuten jokainen tiedämme jo kotikasvatuksesta, mutta kaikilla meillä ei ole mahdollisuuksia elämäntilanteesta taikka muusta syystä luomaan lapsille ennustettavasti hyvää tulevaisuutta. Edellisessä toimenkuvassani näin näitä perheitä ja kohtaloita aivan riittävästi, puhun siis kokemani perusteella. Tästä kokemuksesta on kulunut aikaa jo vuosia, voin todeta ajan mennen vain huonompaan suuntaan. Lastensuojelun ja nuorisotoiminnan kohentamisvinkit olisivat suotavia.

Koen, että Maskun kunta on yhtenäinen ja asioita tulee käsitellä koko kunnan alueella ilman kyläpolitikointia. Piuhalla ei palveluja ole, mutta ei ole myöskään suhteessa koko kuntaan asukkaitakaan. Keskustelua ovat herättäneet mm. koulujen sijainnit. Mielestäni hieman voidaan lapsiakin liikuttaa, mutta turhaa pitää kahta koulua vierekkäin toiminnassa , mikäli toisessa tyhjää tilaa, eli vajaakäyttöä.

Blogit