Anne Nivukoski

Perussuomalaiset, Vaasa

Anne Nivukoski

Hätäkeskuspäivystäjä, tradenomi YAMK

Anne Nivukoski
Koko metsä tulee nähdä yksittäisiltä puilta
50-vuotias Etelä-Pohjanmaa Vaasa

Lähdin ehdokkaaksi vuosi sitten alkaneiden yllätyksellisten tapahtumien saattelemana. Television ja sanomalehtien aktiivisen seuraamisen vähentyessä siirryin facebookkiin verkostoituen siellä samasta aihealueesta kiinnostuneiden kanssa. Toimintaympäristön muutoksista heräsi hinku vaikuttaa asioihin

Perehtyminen päivän 'kuumaan perunaan' suomen lisäksi muutamalla muullakin kielellä on tarjonnut sisältöä ajattelulle työn vastapainona. Yhteiskunnallisen keskustelun näyttäytyessä yhä jännittävämmältä kaikkeen aikaisemmin kokemaani nähden, näytti vahvasti siltä, että myös tällaista hyvin tavallista naista tarvitaan joukkoon mukaan. Innostuin haasteesta nimenomaan äitinä toimimisen näkökulmasta.

Ehdokkuutta on silti aina punnittava tarkkaan, että mitä annettavaa on yhteistä hyvinvointia ajatellen ja ovatko vuorovaikutustaidot jalostuneet riittävässä määrin matkan varrella? Ehdokkaaksi kannattaa lähteä, jos itsellä ovat asiat kohtuuhyvin. Koulutukset takataskussa antavat tarvittavan rutiinin lähteiden läpikahlaamiseen ja niiden yhdistelyyn johtopäätöksiin pääsemiseksi. Moninaiset roolit elämänkaaren eri vaiheissa kerryttävät hiljaista tietoa, joka tulisi sanoittaa muillekin ymmärrettävään muotoon.

Arvostan omaa kulttuuriani, johon olen kasvanut. Yritän peilata historiaan nykypäivän kehitystä ja arvioida tulevaa, millaisia heikkoja signaaleja tulevan suhteen huomioidaan ja millaista painoarvoa niille annetaan. Uskon tasavertaisuuteen täällä Pohjolassa ja talvisodan ihmeeseen. Uskon hyvinkin moniin asioihin, ehkä kuitenkin kaikkein eniten tavallisen ihmisen omaan tahtoon tehdä hyviä asioita itselleen.

Uskon myös siihen, että korona on moderni nimitys influenssalle. Tahdon toimia heidän äänitorvenaan, jotka ruuhkavuosien tai muun syyn takia eivät itse lähde ehdolle

Blogit