Hannes Ruokokoski
Ehdokasnumero 53

Perussuomalaiset, Lappeenranta

Hannes Ruokokoski

Majuri (evp)

Hannes Ruokokoski
53
Kaupungin ja kuntalaisten etu edellä
70-vuotias Kymi Lappeenranta
Ehdokas on Eläkeläinen

Suurperheen isänä vietin virkauran Lappeenrannassa ja jouduin varuskunnan huoltopäällikkönä saneeraajan rooliin. Onneksi MaaSK:a ei enää lakkautettu. Lapsilla on ammatit ja nuorin 25 v opiskelee. V 2006 alkaen olen ollut rikos- ja riita-asioiden vapaaehtoissovittelija. Pelaan lähi- ja kirjeshakkia.

Olen syntynyt Lappeenrannassa. Muutin vanhempieni mukana 16 kertaa ja kävin koulut Lappeenrannassa - Mikkelissä - Haukivuoressa ja Savitaipaleella. Olen harrastanut lapsuudesta lähtien urheilua.

Minua ohjaa oikeudenmukaisuuden tunto. Kuntalaisia tulee kohdella tasapuolisesti. Lakisääteiset tehtävät on hoidettava.

Kunnan varoista n 63 % menee Eksoteen. Sen menot ovat villisti paisuneet ja vuosittain se on ylittänyt budjetin. Kulukurin tulee koskea myös sitä. Vasta löperön johdon jouduttua vaihtoon paljastui palkkaharmonisoinnin laiminlyönti - Eksoten palkkapommi. Väitän, että säästöjä on sen organisaatiota mataloittamalla saatavissa. Uuden toimitusjohtajan työtä on syytä tukea. Koulu-, liikunta- ja kulttuuritoimi ovat pysyneet ihailtavalla tavalla budjetissaan.

Iso kustannuserä muodostuu jätevedenpuhdistamosta. Se on yksi kiireisimmistä ja yhteistyössä LUT:n kanssa tehtävä projekti.

Mikäli voimavaroja on muuhun kuin lakisääteisiin toimiin, ne pitää kohdentaa oikeidenmukaisesti. Urheilurakentaminen tukee liikunnallisia harrastuksia ja se lisää kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä. Tuen kohteet tulee ratkaista sen perusteella saako se kuntalaisia oikeasti liikkumaan ja kuinka suurta joukkoa – vai rakennetaanko kuntalaisille istumapaikkoja palkattujen urheilijoiden seuraamista varten. Tuen jääurheilukeskusta Kisapuistoon, mutta ensin tarvitaan sääsuoja kaikkea jääurheilua varten ja vasta myöhemmin uusi jäähalli. Ennen jäähallia tarvitaan sisäliikuntahalli.

Blogit