Jami Toivonen
Ehdokasnumero 37

Perussuomalaiset, Rauma

Jami Toivonen

Rikosylikonstaapeli

Jami Toivonen
37
Luotettava kaikkien asioiden hoitaja
43-vuotias Satakunta Rauma

Työssäni olen nähnyt läheltä yhteiskunnallisten muutosten vaikutukset. Laki ei tunne puolia, vaan turvaa oikeudenmukaisuuden toteutumista – samasta on kyse kunnallispolitiikassani, yhteisellä asialla, luotettavuuden puolesta. Poliittiseen päätöksentekoon haluan johdonmukaisuutta ja tolkkua.

Ammatiltani olen poliisi, tarkemmin sanottuna rikosylikonstaapeli. Työskentelen ryhmänjohtajana Lounais-Suomen poliisilaitoksen erityistutkintayksikössä.

Työni ohella kiinnostuin myös työsuojelutoiminnasta, jossa olenkin ollut mukana melkein koko urani ajan toimien mm. työsuojeluasiamiehenä.

Olen kutakuinkin urani alusta asti työskennellyt rikostutkijana, jossa onkin tullut nähtyä kaikenlaista, eikä aina niin mukaviakaan asioita, mutta poliisityö on kuitenkin antanut minulle paljon.

Parikymmentä vuotta kestänyt urani kansalaisten eri ongelmien parissa on muodostanut minulle käsityksen siitä, millaiseen suuntaan yhteiskuntamme on matkalla tai millaisille vaikutuksille olemme alttiita.

Ammattini lieneekin osasyy siihen, miksi lähdin mukaan politiikkaan. Haluan auttaa ihmisiä, tuoda tolkun ääntä ja puolustaa oikeudenmukaisuutta.

Minua on myös aina kiinnostanut selvittää miten asiat toimivat ja miten niitä voitaisiin parantaa. Politiikassa kyky ratkaista erilaisia ongelmia, onkin hyvin olennainen asia.

Minulle on myös tärkeää, että jokaisella on oikeus tulla kuulluksi, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Kaikista asioista on voitava keskustella – myös niistä kipeistäkin, sillä sanelupolitiikka ei kehitä mitään. Päätöksenteon tulee olla mahdollisimman avointa.

Blogit