Jan-Henrik Merihonka

Perussuomalaiset, Jämsä

Jan-Henrik Merihonka

Documentation Specialist

Jan-Henrik Merihonka
Sinä voit - aloita muutos kuntavaaleista
49-vuotias Keski-Suomi Jämsä

Hei. Olen Jämsänkosken Virtasalmelta, syntyperäinen jämsäläinen, paluumuuttajana kotiseudulle vuonna 2012 palannut 49-vuotias perheenisä. Maailmaa kiertänyt ja todennut, että oma maa mansikka, muu maa mustikka. Jämsässä hienoa on luonto, puhtaus ja väljyys. Työllisyys vain paremmalle tolalle.

Jatkoa lyhyeen kuvaukseen:

Olin noin 20 vuotta muualla, Yhdysvaltoja ja Venäjää myöten. Maailmallakiertämisen jälkeen osaa arvostaa kotiseutua. Oman kotipaikan väljyys ja puhdas, kaunis luonto näyttäytyy aivan uudessa valossa. Täällä on iltatähdenkin ollut hyvä kasvaa. Etenkin koronan aikaan Jämsä on ollut rauhaisa lintukoto asua koronan jyllätessä muualla Suomessa ja maailmalla.

Teollisuuden rakennemuutos on koetellut Jämsää kovasti ja haluan olla vaikuttamassa Jämsän tulevaisuuteen - että synkeydestä huolimatta se voisi olla parempi kuin miltä se nyt näyttää. Pitää olla realisti, kaikkea emme Jämsässä voi itse päättää, mutta se mitä voidaan, pitää tehdä hyvin. Tähän haluan olla vaikuttamassa omalta osaltani. Mitä sitten matkan varrella onkin mukaan tarttunut, sitä koetan hyödyntää Jämsän tekemisessä paremmaksi paikaksi asua ja elää.

Koulutus: Kauppatieteiden kandidaatti (BBA) , Helsingin Kauppakorkeakoulu 1997. Työura: tuotekehityksen osana mammografialaitteiden, potilasvalvontamonitorin, Tampereen ja Helsingin raitiovaunujen sekä Kalmarin terminaalitraktorien käyttö- ja huoltodokumentaation tuotannossa.

Harrastukset: piano, kitara, kielet (puhun FI/EN/RU/DE/SV/ES/FR, luen IT/PT, alkeita GR/HE/AR), yhteiskunnalliset asiat, veneily Kankarisvedellä, luova kirjoitus (vaihtoehtohistoriallinen fiktio Operaatio Napoleon - Waterloosta Washingtoniin, Minerva 2012). Kirjaan on tulossa jatko-osa sitä mukaa kun perhe- ja työelämältä pystyy edistämään luovaa kirjoitusta.

Blogit