Juhani Rannikko

Perussuomalaiset, Vantaa

Juhani Rannikko

Järjestyksenvalvoja

Juhani Rannikko
Kohtuuden puolesta
33-vuotias Uusimaa Vantaa

Duunari ja entinen ay-aktiivi. Metsästäjä, autoilija, järjestyksenvalvoja ja ennen kaikkea kohtuuden puolustaja.

Kipinän politiikkaan sain toimiessani vielä entisen työnantajani palveluksessa luottamushenkilönä. Olin jo silloin vuosia seurannut hyvinvointivaltion rapistumista aitiopaikalta vartijan haalareissa. Parhaiten se näkyi huumeiden, väkivallan, vähäosaisuuden ja köyhyyden lisääntymisenä.

Köyhyydellä en tarkoita vain syrjäytyneitä, vaan myös ihan työssä käyvien ihmisten ostovoiman ja elämänlaadun heikkenemisenä. Palkat eivät nouse sitä mukaan mitä elinkustannukset. Polttoaine, verot, ruoka, asuminen ja eläminen kallistuvat. Rahaa on aina vain vähemmän, vaikka töissä viettäisi kuukaudessa aikaa tuplasti tavallisesta.

Jotkut sanovat, että raha ei tee ihmistä onnelliseksi. Mutta en ole vielä tähän päivään mennessä nähnyt, että kehu ja kiitos maksaisivat laskut tai täyttäisivät vatsan.

Lapsuuteni asuin Itä-Helsingissä. Vantaa tuli minulle tutuksi mummolan ollessa Martinlaaksossa. Vantaalle muutin 3 vuotta sitten.

Minulle perhe on aina ollut läheinen. Nuorena aikuisena olin melko aikaansaamaton. Mutta ennen 19-vuotissyntymäpäivääni muutaman kuukauden omaishoitajana oleminen ryhdisti nuorta miehenalkua huomattavasti.

Huomasin joutuneeni tilanteeseen, jossa saappaat piti yhdessä yössä täyttää isommilla "klabeil" kuin itsellä oli. Siitä hetkestä tähän päivään, matka on ollut pitkä.

On ollut iloa, surua, epäonnea, onnistumista ja ennen kaikkea "ketutusta". Matka jatkuu, mutta asioita saa aina paremmaksi, kun yrittää parhaansa.

Blogit