Kalle Saarela
Ehdokasnumero 57

Perussuomalaiset, Lappeenranta

Kalle Saarela

Rikosylikonstaapeli, Kaupunginvaltuutettu

Kalle Saarela
57
Avoimuutta ja rehellisyyttä kuntapäättämiseen.
45-vuotias Kymi Lappeenranta

Olen perheenisä, poliisi ja yhteiskuntavaikuttamisesta kiinnostunut lappeenrantalainen. Haluan lappeenrantalaisen kuntapäättämisen olevan oikeudenmukaista ja avointa - lasten ja nuorten hyvinvointi keskiössä. Maakuntayhteistyö on saatava aidoksi; suuret hankkeet tuovat synergiaedun.

Olen lappeenrantalainen 45-vuotias kolmen lapsen isä. Elän avioliitossa. Olen Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu. Asun perheineni Lappeenrannan Ojala-Tuomelassa.

Arvoni ovat oikeudenmukaisuus, rehellisyys, ihmisten kunnioittaminen ja yhteistyö.

Minulla on pitkä kokemus eri luottamustehtävistä. Kannan huolta julkisen alan työntekijöiden työhyvinvoinnista ja jaksamisesta.

Kouluympäristön on oltava terve ja turvallinen. Erityisopetusta vaativien lasten opetus on annettava erityisryhmissä. Oppimisrauha on taattava. Koulujen ryhmäkokoja on pienennettävä.

Lasten ja nuorten harrastamista on tuettava. Toimin aktiivisesti lasten ja nuorten liikunnan edistämiseksi paikallisessa pesäpalloseurassa.

Työskentelen Lappeenrannassa rikosylikonstaapelina ryhmänjohtotehtävissä. Poliisin ja kunnan turvallisuusyhteistyötä tulee kehittää.

Lappeenrannassa on tehty virheitä hankkeiden valmistelussa ja toteutuksessa. Jätevedenpuhdistamo- ja mädättämöhankkeen päätöksentekopolku on ollut kuntalaisten oikeuksia ja hyvää hallintotapaa polkeva. Suunnan on muututtava.

Päätösvalmistelun on oltava vääristelemätöntä ja rehellistä. Päätöksentekokulttuurin on kokonaisuudessaan muututtava avoimemmaksi. Kuntalainen on otettava mukaan kaavavalmisteluun, jolloin prosessit nopeutuvat.

Asumiseen kohdistuva piiloverotus on kohtuutonta. Hulevesimaksulle ei!

Kuntapäättäjällä tulee olla uskallusta ja halua ottaa itselleen vaaleissa annettu vastuu.

Blogit