Katja Paasonen
Ehdokasnumero 304

Perussuomalaiset, Porvoo

Katja Paasonen

Turvallisuusalan asiantuntija, Eläkeläinen

Katja Paasonen
304
Oikeudenmukaisuuden ja inhimillisyyden puolustaja
45-vuotias Uusimaa Porvoo
Ehdokas on Eläkeläinen

Olen erikostunut turvallisuuden ja sosiaalisten ongelmien kentälle, mutta pärjään myös monessa muussa mukana. Elämän tapani määräytyy kehonrakennuksen ympärille. Minua on helppo kuvata sanoilla täsmällinen, luotettava, lojaali, huolellinen, jämäkkä ja positiivinen.

Urheilu on kuulunut elämääni lapsesta ja nuoresta asti. Vuonna 1989 aloitin poliisien ampumaseurassa urheiluammunnan, jossa tutustuin myös poliisin työhön. Olin ahkera tekemään kaikenlaisia töitä jo peruskoulun ohella. Siivosin tutuilla ja pääsin Helsingin kaupungille koulusiivoojaksi. Harjoittelin Tapanilan päiväkodissa lastenhoitajan töitä yläkouluikäisenä. Peruskoulun jälkeen aloitin Postilla postin käsittelyssä ja -jakelussa, missä jatkoin samalla suorittaen sähkötekniikan perustutkinnon. Kolme poikaani syntyivät 1995-2001. Käytin äitiyslomat ja vanhempain vapaat lasteni hoitoon, mutta perustin oman puistotädin puiston samalla.

Lasten vuoksi oli helpompaa mennä opiskelemaan vankeinhoitoa Vantaalle, kuin poliisiksi Tampereelle.

Vankilassa erikoistuin vartijan työssä vankilarikollisuuteen ja osallistuin aktiivisesti alan kehittämiseen.

Lisää pätevyyttä hain rikosseuraamusalan korkeakoulututkinnon myötä, jossa keskityin henkilöturvallisuuden, viestinnän ja sosiaalityön ympärille.

Lähdin omasta mielenkiinnostani ja halustani auttaa lastensuojeluperheitä ja heidän lapsia sekä nuoria, lastensuojelulaitokseen ja lastensuojelun avopalveluihin.

Itä-Suomen yliopistossa luin (HTM, kesken) rikos- ja prosessioikeutta.

Harrastuksekseni suoritin Sisustussuunnittelututkinnon ja olen pyöritellyt omia yrityksiä monialaisesti.

Sydämen asiani on syrjäytyneiden nuorten saaminen takaisin yhteiskuntaan.

Blogit