Krista Bister
Ehdokasnumero 5

Perussuomalaiset, Lappeenranta

Krista Bister

Tradenomi

Krista Bister
5
30-vuotias Kymi Lappeenranta

Äskettäin helsinkiläisyydestä parantunut, Lappeenrannan lähiluontoon ja kaupungin viihtyisyyteen rakastunut, korkeakoulutettu duunari ja aktiivinen sijoittaja. Intohimoina kansankapitalismi, reissaaminen lähellä ja kaukana sekä uuden oppiminen. Arvostan rationaalisuutta sekä ratkaisukeskeisyyttä.

Kunnan tärkein tehtävä on huolehtia kuntalaistensa hyvinvoinnista. Peruspalveluiden lisäksi tärkeää on panostaa riittäviin ja helposti saavutettaviin liikunta- ja mielenterveyspalveluihin, jotka molemmat ennaltaehkäisevät isompia ongelmia. Fyysisesti ja henkisesti hyvinvoiva kuntalainen on arvokas voimavara.

Kun kunnan asukkaat voivat hyvin, syntyy jatkumona työteliäisyyttä ja yrittäjyyttä. Kunnan tehtävä on poistaa esteitä ja mahdollistaa kannattava ja työtä synnyttävä yritystoiminta. Turha sääntely ja byrokratia tappaa luovuutta ja väsyttää yrittäjät.

Kuntatalouden suurimpia ongelmia ovat heikko osaaminen kilpailutuksessa ja kannattavien investointien valitseminen. Kuntien rahaa valuu liian usein turhiin kohteisiin, joissa parasta on kaunis ajatus, mutta konkreettinen hyöty jää epäselväksi kaikille. Yksityinen raha on yleensä viisaampaa ja lopputulokset kannattavampia. Kunnassa on uskallettava tehdä investointeja, mutta kohteet tulee valita tarkasti. Samalla on karsittava turhia kuluja, joiden hyödystä alueen hyvinvoinnille tai elinvoimaisuudelle ei ole näyttöä.

Blogit