Liisa Helin

Perussuomalaiset, Rovaniemi

Liisa Helin

Suutari, Ompelija

Liisa Helin
Vastuullisuutta päätöksiin!
61-vuotias Lappi Rovaniemi
Ehdokas on Yrittäjä

Olen syntynyt Keminmaassa 1959. Rovaniemelle olen muuttanut 2009 ja vuodesta 2016 olen asunut Narkauksen kylässä. Olen tehnyt töitä kouluttajana sekä suutari - ompelimo yrittäjänä. Nyttemmin myös kirjanpitäjänä. Minulla on neljä aikuista lasta ja olen avoliitossa.

Koulutukseltani olen kasvatus- ja hallintotieteen maisteri, yo-merkonomi ja suutari. Ompelutaidot olen oppinut äidiltäni. Yrittäjyyden ohessa olen suorittanut yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Olen kiinnostunut uusista asioista, siksi yksi harrastuksistani on opiskelu. Muita harrastuksiani ovat käsityöt, lukeminen ja luonnossa liikkuminen.

Viime vuodet olen seurannut kiinnostuneena Rovaniemen kaupungin päätöksentekoa ja halu lähteä politiikkaan mukaan uudelleen on selvää.

Kylien asiat ja kehittyminen on minulle tärkeitä. Kylien kehittämissäätiön rooli on ensiarvoisen tärkeä kylien elinvoimaisuuden kannalta. Kehittämissäätiön ansiosta kyliin saadaan asukkaitten hyvinvointia ja elinvoimaa edistäviä palveluja.

Rovaniemen talous pitää saada tasapainoon, siksi tänne tarvitaan uusia työllistäviä yrityksiä. Rovaniemen pitää pystyä houkuttelemaan kaupunkiin uusia yrityksiä, jotta saisimme yrityspohjaa monipuolisemmaksi. Tällä tavalla saamme verotuloja, eikä kuntaveroa tarvitse nostaa.

Kuntaveron nostoa en tule puoltamaan.

Asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi pitkäaikais- ja nuorisotyöttömien työllistämistä tai koulutusta pitää edistää. Samalla pienennetään kaupungin Kela-"sakko"maksuja. Pienituloisille perheille pitää mahdollistaa harrastuksia, niin lapsille kuin vanhemmille.

Blogit