Maarit Tuomi
Ehdokasnumero 444

Perussuomalaiset, Lahti

Maarit Tuomi

Eduskunta-avustaja, kaupunginvaltuutettu

Maarit Tuomi
444
Tervettä järkeä päätöksentekoon
53-vuotias Häme Lahti

Lahtelainen perusnainen, toisen kauden kaupunginvaltuutettu, eduskunta-avustaja ja lähihoitaja.

Olen syntyperäinen lahtelainen, toisen kauden kaupunginvaltuutettu, teknisen- ja ympäristölautakunnan sekä Lahti Aquan hallituksen jäsen.

Koulutukseltani olen yo-merkonomi ja lähihoitaja. Olen työskennellyt kansanedustaja Rami Lehdon eduskunta-avustajana vuodesta 2015 lähtien.

Lähihoitajana olen työskennellyt päiväkodeissa, lastensuojelussa, kehitysvammaisten parissa, päihdetyössä ja vanhustenhoidossa. Lähihoitajan työni kautta olen oppinut ymmärtämään kuinka tärkeitä poliittisia tavoitteita terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä syrjäytymisen ehkäiseminen ovat.

Olen huolissani Lahtea piinaavaasta työllisyystilanteesta, joka on suurten kaupunkien korkein. Erityisen huolestuttavaa on nuorisotyöttömyyden korkea aste. Työttömyydellä kun on tutkitusti monia kielteisiä vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen.

Siksi tarvitsemmekin Lahteen kipeästi uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Meidän tulee kiinnittää huomiota myös työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmiin ja huolehtia, että meillä on sellaista osaamista, jolle työnantajilla on kysyntää.

Tulevalla valtuustokaudella meidän tuleekin keskittyä ensisijaisesti näihin kuntalaisten arjen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta olennaisiin perusasioihin.

Blogit