Maria Asunta

Perussuomalaiset, Nokia

Maria Asunta

Kirjailija-toimittaja

Maria Asunta
Muutos alkaa meistä
45-vuotias Pirkanmaa Nokia
Ehdokas on Sitoutumaton Ehdokas on Yrittäjä

Olen luovan työn ammattilainen: kirjailija ja toimittaja. Olen perehtynyt erityisesti perhepolitiikkaan ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin. Lapsia minulla on neljä, vanhimmat heistä ovat jo aikuisia. Elämänohjeeni: ”Kun maailma kaatuu päälle, se on rakennettava uudelleen.”

Olen kirjailija ja journalisti, made in Ruovesi 1975. Viimeiset 10 vuotta olen perheineni asunut omakotitalossa Nokian Siurossa. Olen neljän lapsen äiti.

Aloitin toimittajana Aamulehdessä 2000. Sittemmin olen työskennellyt vapaana toimittajana aikakaus- ja sanomalehdille. Olen julkaissut romaaneja, runoteoksia ja tietokirjoja nimellä Maria Syvälä. ”Turvapaikka uutisissa” on kymmenes kirjani.

Toimittajana olen perehtynyt erityisesti perhepolitiikkaan ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin. Joitakin vuosia sitten tein lastensuojeluperheiden parissa kyselyn siitä, millaisia olisivat perheitä aidosti auttavat tukitoimet. Toimitin listan päättäjätahoille ja valvoville viranomaisille. Listan koostettuani totesin, ettei pyörää tarvitse keksiä uudestaan. Suomen kuntien on välttämättä fokusoitava varhaiseen tukeen, jolla usein voidaan estää ongelmien kumuloituminen ja lapsen sijoitus pois kotoaan.

Kirjoitustyön lisäksi minulla on kokemusta maatalous- ja tehdastöistä, kaupan alalta, opettajan työstä ja yrittäjän arjesta. Olen ollut kotiäitinä, työttömänä ja pari kertaa leipäjonossa. Olen työskennellyt Lähi-idän maissa ja Afrikassa, jossa mm. toteutin rasisminvastaisen sanataidetyöpajan Namibian slummin lasten kanssa Suomen ulkoministeriön tuella.

Olen siis kokenut ja nähnyt hyvin monenlaista todellisuutta. Tämä kaikki on koulinut minua ymmärtämään elämän monenlaisuutta.

Videot

Blogit