Matti Anttonen
Ehdokasnumero 198

Perussuomalaiset, Vaasa

Matti Anttonen

DI, Toiminnanjohtaja

Matti Anttonen
198
Tärkein ensin
43-vuotias Etelä-Pohjanmaa Vaasa
Ehdokas on Yrittäjä

Kannatan ja puolustan totuutta sekä toisistä välittämistä. Luottamus, rehellisyys ja ahkeruus, ne ovat suomalaisten tärkeintä pääomaa. Kaupungin ei pidä ottaa isompaa roolia kaupunkilaisten elämässä kuin mikä sille kuuluu, peruspalvelut on ykkösasia. Perheitten ja nuorten tukeminen on tärkeää.

KANNATAN totuutta ja toisista välittämistä. Tosiasioihin perustuva päätöksenteko. Suomalaisina meidän tärkeintä pääomaa on keskinäinen luottamus, rehellisyys ja ahkeruus. Nämä ovat meidän kristillistä arvopohjaa, jota tulee vahvistaa.

Viimeksi teemanani oli uusi koulurakennus Vanhaan Vaasaan. Nyt sitä ollaan aloittamassa rakentamaan. Tällaisten julkisten rakennusten ja palvelujen suunnittelussa on panostettava laatuun. Toimivat ja lähellä sijaitsevat peruspalvelut ovat parasta mainosta ulospäin vaasaan muuttaville perheille.

Kannatan koulujen yhteyteen muitakin lasten ja perheitten kannalta tärkeitä toimintoja vanhempien kuskaamisrallin hillitsemiseksi. Esimerkiksi kerhojen, harrastusten, hammashoidon ja psykologien toimintoja voi harkita sijoitettavan koulun yhteyteen. Näin mietin sijaisisänä, jolla on ollut 16 lyhytaikaista sijaislasta.

Koen lasten ja nuorten tilanteen erityisen haastavana. Lapset ja nuoret tarvitsevat turvallisen yhteisön ympärilleen. Siksi perheitten tukeminen on ensiarvoisen tärkeää. Kukaan ei perhettä perustaessa suunnittele eroamista tai uusperhettä. Nyt sukupuoli-identiteetin ja yksilönvapauden korostaminen ajaa nuoret yksinäisyyteen ja masennukseen. Tämä on tullut selväksi koulutuslautakunnassa, jossa olen ollut viimeiset 4 vuotta.

Luottamushenkilönä tuon kuuluviin erityisesti kaltoinkohdeltujen ja haavoittuvassa asemassa olevan äänen päätöksenteossa. Perustan – peruspalveluitten – tulee olla kunnossa, ennen kuin julkisivua aletaan puunata.

Blogit