Riikka Purra

Perussuomalaiset, Kirkkonummi

Riikka Purra

Kansanedustaja, puolueen 1. varapuheenjohtaja

Riikka Purra
43-vuotias Uusimaa Kirkkonummi

Olen politiikasta syttyvä ja sillä päiväni täyttävä. Haen jatkokautta kotikuntani valtuustoon. Olen asunut perheeni kanssa Kirkkonummella vuodesta 2008 alkaen. Alun perin kuvittelin tulevani lähinnä kääntymään, mutta tänne jäimme emmekä kadu.

Politiikka liikuttaa koko sektorillaan, mutta eniten olen kiinnostunut talous- ja maahanmuuttopolitiikasta sekä sisäisestä turvallisuudesta. Heti perässä tulevat koulutus, perheet, sosiaalipolitiikka.

Olen vanhan liiton realisti enkä siedä veronmaksajan rahojen kippaamista typeryyteen tai toissijaisuuteen. Kannatan ihmisten omaa vastuunkantoa ja toisaalta kattavaa hyvinvointijärjestelmää, joka tukee ja auttaa niitä suomalaisia, jotka eivät siihen itse pysty.

Johdan kunta-asioistakin vastaavaa hallintovaliokuntaa. Se on antanut kunta-asioihin aivan erilaista perspektiiviä kuin konkreettinen valtuustotyö Kirkkonummella. Tulevan valtuustokauden tärkeimmät asiat liittyvät talouteen - krooniseen velkaantumiseen, menojen kasvuun, tulojen heikkouteen.

Poliitikoksi olen outo siinä, etten pidä turhasta puheesta - sen paremmin omastani kuin toistenkaan. Kuntapolitiikka on täynnä turhia puheita ja turhaa energiaa, ja paljon vähemmän konkreettista ja oikeiden asioiden edessä tapahtuvaa rehellistä punnintaa ja päätöksentekoa.

Yritän välttää fraasikieltä ja käytän mieluummin omia kuin konsultin tai lobbarin aivoja.

Politiikassa on aina mukana jonkinlainen konflikti, koska intressit ja arvot ovat kilpailemassa keskenään. Siitä huolimatta pyrin omassa viestinnässäni ja toiminnassani käyttäytymään aina hyvin. Yritän olla sortumatta ainakaan siihen, mistä muita kritisoin.

Politiikassa on aina kyse priorisoinnista – mikä on tärkeää, mikä vähemmän tärkeää.

Blogit