Teemu Purojärvi

Perussuomalaiset, Vantaa

Teemu Purojärvi

Terveydenhoitaja, Terveystieteiden maisteri

Teemu Purojärvi
Lähellä sinua. Lähellä ihmistä. Aina.
43-vuotias Uusimaa Vantaa

Olen syntynyt Kemijärvellä vuonna 1977. Sukujuureni ovat isäni puolelta Joutsassa ja äitini Kuopiosta. Vantaalainen olen ollut vuodesta 2005. Sydäntäni lähellä ovat ihmisten hyvinvointiin, lähipalveluihin ja -luontoon liittyvät asiat. Erityisesti kannan huolta senioreiden lähipalveluista.

Tulin mukaan poliittiseen toimintaan Vantaalla vuonna 2017 kuntavaaliehdokkaana. Hakeuduin politiikkaan, koska tavallinen ihminen oli joutunut paitsioon. Päätöksissä painoi jonkin eturyhmän etu.

Hoitoalan ihmisenä koin, että erityisesti matalapalkkaiset naisalat oli unohdettu kokonaan Sari-sairaanhoitajalupauksista huolimatta.

Poliittinen linjani on ollut alusta asti selkeä ja sama. Päätöksenteon tulee perustua harkintaan ja avoimuuteen. Parhaiten tähän tulokseen päästään avoimessa dialogissa eli vuoropuhelussa eri poliittisten ryhmien, viranhaltijoiden ja kansalaisten kanssa.

Erityisesti kuntapolitiikassa kansalaisen ääni korostuu. Valitettavasti päätösten avoimuus politiikassa on lakaistu maton alle. Oli kyse sitten tutkimustulosten raportoinnista tai ylemmän virkamiehen valinnasta. Päätösten perusteita ei tuoda julki.

Toisaalta päätöksiä tehdään ad hoc, taustoihin sen enempää perehtymättä. Tästä esimerkkinä on nykyinen Twitter -politiikka, jossa pieni, mutta äänekäs ryhmä saa epävarmat puolueet panikoimaan ja tekemään hätiköityjä päätöksiä.

Kuntapolitiikka ei voi toimia näin.

Kunnallinen päätöksenteko ei voi perustua puolueen eturyhmän tahtoon. Se ei voi perustua huutajien mielipiteeseen. Päätöksiä ei tehdä hetken mielijohteesta.

Politiikka ei ole tuulimylly, joka pyörii sitä kovempaa mitä enemmän tuulee. Poliittisen päätöksenteon pitää olla harkittua, avointa ja perusteltua.

Videot

Blogit