Perussuomalaiset logo
Ehdokaskuva
Kuntavaalit29
Aluevaalit2449

Hannu Helander

Päiväkodin johtaja

Ikä: 40

Kuntavaalit

Varhaiskasvatus ja koulutus. Vakaus ja turvallisuus. Työllisyys ja työnteon kannattavuus.

Minulla on n. 20-vuoden työkokemus opettajana, lastenhoitajana ja päiväkodin johtajana, että terveydenhuollon puolella mm. vuodeosastotyössä. Olen tehnyt työtä ihmisten parissa, lapsista vanhuksiin. Päätöksissäni näkyy ihmisarvo ja ymmärrys erilaisten elämäntilanteiden tuomista tarpeista.

Esimiestyössäni minut on palkittu vuoden johtajana perusteluin mm. erityinen perehtyneisyys talousosaamiseen ja budjetointiin. Talousosaaminen on tärkeää päätösten teossa, jotta meillä on mahdollista turvata hyvinvointiyhteiskuntamme palvelut. On tarjottava lapsillemme parhaat mahdolliset puitteet kasvuun ja koulutukseen, tie työelämään ja sitä kautta yhteiskuntamme jäseniksi. On annettava arvo ja huolenpito niille, jotka ovat työnsä tehneet maamme eteen. Elinolosuhteemme on turvattava ympäristö ja luonto huomioiden. Siihen ei ole ratkaisu verojen korotukset. Ratkaisu tähän ja työttömyyteen, on työn kannattavaksi ja houkuttelevaksi tekeminen. Tuetaan työtä Suomessa ja erityisesti yrittäjyyttä paikallisesti. Maltillisella verotuksella lisäämme ostovoimaa, kulutusta, että työpaikkoja. - Asianmukaiset ja sisäilmaltaan hyvät oppimisympäristöt. - Päiväkodit ja koulut perheiden läheltä. - Koulutettu ja riittävä henkilökunta. - Tukitoimien ja palvelujen turvaaminen. - Työnteko kannattavaksi ja houkuttelevaksi. - Maltillinen verotus. - Hyvät kulkuyhteydet ja turvallinen asuinympäristö. Joitain aiempia ja nykyisiä luottamustehtäviäni. - Kaupunginvaltuutettu. - Kasvatus- ja koulutuslautakunnan vpj. - Keravan Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja sihteeri. - Maakuntavaltuuston varajäsen. - Joensuun lastentarhanopettajat ry. pj. - JoY lto aineyhdistyksen hallituksen pj. - Riverian koulutuskuntayhtymän hallituksen varajäsen. - OAJ P-K hallituksen varajäsen.


Aluevaalit

Lasten ja nuorten hyvinvointi, henkilöstö ja työssäjaksaminen, asukkaiden tarpeet ja palvelut.

Teemat

Lasten ja nuorten hyvinvointi

Ennaltaehkäisy, varhainen tuki ja yksilöllisiin tarpeisiin vastaaminen. Eri ammattialojen asiantuntijoiden moniammatillista yhteistyötä tulee kehittää, kuten opettajien, psykologien ja sosiaalityöntekijöiden. Mielenterveyden tukeminen nuoruusiässä, jolloin identiteetti ja elämänmuutokset voivat aiheuttaa haasteita. Tukea vanhemmille auttamaan ymmärtämään lasten kehityksellisiä tarpeita. Tavoitteena on tunnistaa ongelmat mahdollisimman aikaisin, jotta niihin voidaan puuttua oikea-aikaisesti ja tehokkaasti.

Asukkaiden yksilölliset tarpeet ja palvelujen saatavuus

Nopeampi pääsy matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin. Riittävästi resursseja mielenterveyden tukipalveluihin kouluissa ja työelämässä. Ennaltaehkäisevän työn, kuten kriisiavun, vahvistaminen. Terveyspalvelujen saavutettavuuden parantaminen erityisesti ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille. Digipalvelujen kehittäminen, ilman, että se syrjäyttää niitä, jotka eivät pysty käyttämään digitaalisia ratkaisuja. Lähipalveluiden säilyttäminen ja kehittäminen niin, ettei kaikkia palveluita keskitetä kauas asukkaista. Yksityisten ja kolmannen sektorin kanssa tehtävän yhteistyön kehittäminen.

Henkilöstön saatavuus ja työhyvinvointi.

Koulutus ja kehittymismahdollisuudet antavat työntekijöille asiantuntemusta ja parantaa työn mielekkyyttä, että motivaatiota. Tulee kiinnittää huomiota työntekijöiden riittävään resursointiin ja henkilöstösuunnitteluun. Työterveyshuolto ja työnantajan tarjoamat tukipalvelut, että hyvä johtaminen, tukee työilmapiiriä ja vähentää stressiä. Hyvinvoivan henkilökunnan ja potilaiden hoidon laadun välillä on selkeä yhteys. Työ voi olla henkisesti kuormittavaa, ja siksi on tärkeää tarjota psykososiaalista tukea, kuten työnohjausta, kriisityöskentelyä ja mahdollisuuksia käsitellä stressiä.


Ehdokkaasta lisää